De Waardbrug bij Kolhorn
Share

Naar Kolhorn? Dat wordt omrijden, de Waardbrug is deze maand afgesloten

KOLHORN – In opdracht van de provincie vervangt aannemer WaakSaam tussen 30 maart en 26 april 2023 de dekplanken van de Waardbrug in de N248 nabij Kolhorn.Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk om de brug in stand te houden.

Naast het vervangen van de dekplanken worden er tijdens deze stremming ook andere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd, zodat de brug op een ander moment niet nog een keer voor langere tijd dicht hoeft. Dit betekent dat de brug vanaf donderdag 30 maart 07.00 uur gestremd is voor de scheepvaart. Ook onderdoorvaart is niet mogelijk.

Van donderdag 30 maart 19.00 uur tot woensdag 26 april 17.00 uur is de brug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en het (brom)fietsverkeer kunnen de brug blijven gebruiken. 

Omleiding voor gemotoriseerd verkeer

Tijdens de werkzaamheden is de Waardbrug afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer kan omrijden via de N241/N242. Bekijk de omleidingsroute voor het gemotoriseerde verkeer.

Hinder voor scheepvaart

Vanaf donderdag 30 maart, 07.00 uur tot woensdag 26 april, 17.00 uur kan de brug niet bediend worden en ook onderdoorvaart is niet mogelijk. Bekijk voor de omvaarroute voor de scheepvaart.

Impact van de werkzaamheden

De Waardbrug is een behoorlijke periode gestremd, en dat kan impact hebben op uw reis. Deze werkzaamheden zijn echter noodzakelijk om de brug in stand te houden tot het moment dat deze vervangen wordt. De planning van deze werkzaamheden is gedaan in goed overleg met verschillende belangenverenigingen zoals LTO, Cumela, OFS, Schuttervaer en Watersportverbond, om zo tot een minst vervelende periode te komen. De provincie Noord-Holland houdt zoveel mogelijk rekening met bijvoorbeeld het oogst-, recreatie- en vaarseizoen, maar ook met weersomstandigheden die voor dit werk relatief gunstig moeten zijn. 

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl