MORGEN! wil actie college Theehuis Emmapark

MEDEMBLIK – Siem Zeilemaker, fractielid MORGEN! in de raad van Medemblik wil dat het college gaat kijken of zij de eigenaar van het Theehuis in het Emmapark in Medemblik kunnen verplichten om de deuren weer te openen. Het Theehuis staat of stond, het is van Funda af, al lange tijd te koop ondanks dat er vergunningen zijn om het Theehuis te verbouwen.

Medemblik verkocht het Theehuis om als horecabedrijf verder te gaan, de huidige eigenaren hebben jaren geleden na vele soms hevige discussies alsnog een vergunning gekregen om van het Theehuis een hotel en restaurant te maken met parkeerplaatsen. Dit leverde soms felle tegenstand van de omwonenden in de Parkwijk op.

De huidige eigenaar Koekenbier kwam met grote plannen op tafel, zo zou er naast het hotel ook een glowgolfbaan worden gerealiseerd en ondanks dat de gemeente dus op alle mogelijke manieren hier aan mee heeft gewerkt is er tot op de dag van vandaag nog niets gebeurd.

In 2016 vertelde Masha Koekenbier nog dat waarschijnlijk de uitbreiding van het Theehuis nu in fases gaat gebeuren, ,, maar mochten wij het wel in 1 keer doen dan wordt het niet eerder dan ergens eind 2017.” Ondertussen is het 2023 en bij Siem Zeilemaker bekruipt het vermoeden dat Koekenbier helemaal niet gaat verbouwen

Nu is het Theehuis helemaal gesloten en de mensen die het park en de speeltuin bezoeken kunnen daarom ook geen gebruikmaken van de horeca en ook de midgetgolfbaan is gesloten, deze wordt vanuit het Theehuis gerund.

Siem Zeilemaker wil dat het college nu in actie gaat komen om het Theehuis en de midgetgolfbaan weer open te krijgen. Maar ook wil Zeilemaker weten of het college op de hoogte is met de plannen van de huidige eigenaar, het verkopen van het pand.

Zeilemaker vraagt zich ook af of de ondernemer niet een verplichting heeft met het faciliteren van bezoekers van het park en de midgetgolfbaan. Hier wil hij dan ook een reactie van het college over krijgen.