cor kistemaker
Cor en zijn onafscheidelijke scootmobiel met aanhanger (Foto: Jaap Zwagerman)

Jaap Swagerman en Lasbedrijf Peter Lak twijfelden geen moment om zwerfvuilraper Cor Kistemaker uit de problemen te helpen

MEDEMBLIK – Medemblikker Jaap Swagerman stond bij de Kwikkelsebrug toen hij zwerfvuilraper Cor Kistemaker met zijn scootmobiel met aanhanger zag aankomen en pech kreeg. De aanhanger brak los van de scootmobiel omdat de trekstang kapot ging. Jaap kwam direct in actie en zorgde ervoor dat Cor weer thuis kwam. Daar hoorde Jaap dat Cor uit eigen zak een nieuwe kar wilde gaan aanschaffen maar dat was voor Jaap Zwagerman een brug te ver.

Op Facebook plaatste Jaap een oproep of er mensen waren die een karretje hebben voor Cor zodat hij weer Medemblik zwerfafvalvrij kon gaan maken. Peter Lak van het gelijknamige las- en klusbedrijf las de oproep en twijfelde geen moment en ging direct naar Cor toe om het karretje te repareren en beloofde direct dat als de aanhanger niet meer te maken was hij van hem een nieuwe krijgt.

Cor Kistemaker reageerde verheugd en vertelde dat hij hier ontzettend dankbaar voor is. Maar de oproep van Jaap Swagerman bracht nog meer goed nieuws voor Cor. Mensen en bedrijven willen geld doneren, zo is er een inwoner van Medemblik die al heeft toegezegd hem jaarlijks te zullen gaan sponsoren. Ook denkt Cor er over na om op zijn kar een bus te zetten waar mensen geld in kunnen doen als donatie.

Cor belooft wel dat als er teveel geld binnenkomt hij dit gaat doneren aan het Prinses Beatrixfonds, volgens Cor een heel goed doel.

Loading