MORGEN! wil aangepaste afvaltarieven ouderen en gehandicapten

HVC

MEDEMBLIK – Siem Zeilemaker, fractielid van MORGEN!, komt in actie voor een groep inwoners die door hun leeftijd of handicap te maken hebben met extra kosten om hun afval in ondergrondse containers te storten. Volgens Zeilemaker is het voor bewoners van de gemeente Medemblik die hun restafval in een ondergrondse container moeten deponeren best wel lastig om te wachten tot de grote zak restafval vol is.

Zeilemaker: “Zo’n zak neemt veel ruimte en kan niet altijd buiten staan en gaat stinken en wordt voor veel ouderen en mensen met een handicap te zwaar”. Vooral de zwaarte van de afvalzakken is voor ouderen en gehandicapten vaak een groot probleem waardoor ze de zak soms maar half vol laten en dan al in de afvalcontainers gooien, maar wel de volle pond betalen voor een 60L afvalzak.

Zeilemaker; “Nu lees ik dat men in de gemeente Deventer bezig is langzamerhand de bestaande containers te vervangen door containers met 2 kleppen, 1 voor een zak van 30 liter en 1 voor een zak van 60 liter. Uiteraard hoort hier dan ook een lager (half?) tarief bij.

Siem Zeilemaker wil nu van het college weten of zij op de hoogte zijn van dit probleem en of zij het met MORGEN! eens zijn dat hier een oplossing voor moet komen. Zo vraagt Zeilemaker ook aan het college of zij met HVC in gesprek willen gaan om te horen of HVC van deze speciale containers heeft.

Volgens Zeilemaker is het plaatsen van dit soort ondergrondse containers voor de ouderen en gehandicapten in de gemeente Medemblik veel eerlijker dan nu het geval is.

Loading