Michiel Pijl nu officieel burgemeester van Medemblik, een ‘echte’ Westfries

MEDEMBLIK – Op dinsdag 26 september is Michiel Pijl tijdens een bijzondere openbare vergadering van de gemeenteraad door Commissaris van de Koning, de heer Arthur van Dijk, beëdigd tot nieuwe burgemeester van de gemeente Medemblik. Michiel Pijl is 44 jaar en was hiervoor 7,5 jaar burgemeester van de gemeente Drechterland. Eerder was hij wethouder en raadslid van de gemeente Hoorn, de gemeente waar hij is opgegroeid.

Lees ook: Michiel Pijl nieuwe burgemeester van Medemblik

Op ontdekkingstocht door Medemblik

Burgemeester Michiel Pijl: “Ik ben trots om uw burgemeester te mogen zijn. U mag rekenen op mijn volledige inzet. Samen kijken we nu vooruit, en samen gaan wij nu op weg, de toekomst van Medemblik tegemoet.

Tijdens zijn speech gaf hij onder andere aan dat hij een zichtbare en benaderbare burgemeester wil zijn die de gemeente snel beter wil leren kennen.

Ik ga, zeker in mijn eerste jaar als burgemeester, op ontdekkingstocht door Medemblik. Die prachtige slogan luidt niet voor niets: “Medemblik, rijk aan verhalen!” Ik ga op zoek naar die verhalen. Daar is een mooi kennismakingsprogramma voor bedacht, maar iedereen die dat wil mag me uitnodigen om mij iets te laten zien of om kennis te maken.”

Lees ook: Afscheidsboodschap burgemeester Frank Streng van Medemblik

Opvolger Frank Streng

Burgemeester Pijl volgt Frank Streng op die na twaalf jaar burgemeesterschap wegens gezondheidsredenen afscheid moest nemen. Dennis Straat was het afgelopen jaar zijn waarnemer.