Afscheidsboodschap burgemeester Frank Streng van Medemblik

MEDEMBLIK – Op 30 juni 2023 nam burgemeester Frank Streng van Medemblik afscheid van ‘zijn’ Medemblik. In deze video blikt hij terug op zijn 12 jaren als burgemeester van de gemeente Medemblik. De gemeenteraad, het college van burgemeester & wethouders en de ambtelijke organisatie bedanken Frank voor zijn inzet en toewijding voor de gemeente Medemblik en wensen hem veel geluk en gezondheid toe.

In een open brief aan de inwoners van de gemeente Medemblik nam Frank Streng al eerder afscheid.

“Na een zorgvuldige en moeilijke afweging heb ik besloten om vanwege gezondheidsredenen, geen derde termijn te ambiëren. De ernstige complicaties van mijn diabetes maken het voor mij niet mogelijk om me voor u nog volledig in te kunnen zetten als burgemeester.

Ik ga als uw burgemeester en dat gaat mij zeer aan het hart.

Bijna twaalf jaar geleden kwamen wij vanuit Zeeland naar West-Friesland. Altijd is mij bijgebleven de warme ontvangst en de blijvende hartelijkheid van de collega’s en inwoners.

Tot op de dag van vandaag, en zeker tijdens mijn huidige ziekte, zijn de reacties in welke vorm dan ook, overweldigend en ontroerend.

Heel veel dank daarvoor!

Onze gemeente Medemblik is in al zijn verscheidenheid een prachtige gemeente, waarin ik met trots uw burgemeester heb mogen zijn.

Ik ben de gemeenteraad, waarnemend burgemeester Straat, de colleges in hun verscheidene samenstellingen, de organisatie en de inwoners van Medemblik, zeer erkentelijk voor de samenwerking en de mooie jaren.

’t Bloift hier voor altoid een deel van m’n leven. Dut is m’n Westfriese land!”

Toekomst
Binnenkort wordt de procedure voor een nieuwe burgemeester opgestart. Dennis Straat blijft zolang als nodig aan als waarnemend burgemeester.