MFC De Muiter en De Munt naar Sportbedrijf Medemblik, rechter hoefde geen uitspraak te doen

MEDEMBLIK – Er moest zelfs een rechtszaak aan te pas komen om uit de impasse te geraken. De gemeente Medemblik verlengde de huur van De Muiter en De Munt in Medemblik niet omdat zij via het Sportbedrijf Medemblik zelf de touwtjes weer in handen wilde nemen. Optisport, toen nog beheerder van beide gebouwen nam hier geen genoegen mee en vroeg bij de rechtbank een z.g.n. ontruimingsbescherming aan.

Lees ook: Wethouder reageert op aantijgingen Optisport Medemblik

De rechter gaf tijdens de zitting beide partijen de kans om nog éénmaal met elkaar in overleg te gaan om uit de impasse te komen, als dit niet zou gebeuren dan zou de rechter een oordeel geven. Zover is het nu niet gekomen, beide partijen zijn eruit gekomen en hebben een vaststellingsovereenkomst gesloten over het afwikkelen van het beroep op ontruimingsbescherming bij De Muiter en De Munt. Deze overeenkomst heeft wel financiële consequenties, het kost 70.000 euro.

Optisport Medemblik B.V. levert per 1 mei j.l. De Muiter en De Munt op, op het fitnessgedeelte na, daar blijft Optisport de exploitatie over voeren. Optisport krijgt hiervoor een éénmalige tegemoetkoming van € 15.000,-. De kosten die de gemeente heeft gemaakt bedragen € 20.000,-, deze financiële consequenties zijn niet in de begroting opgenomen, daarom zal het college in de Lentenota 2024 de gemeenteraad gaan vragen deze middelen beschikbaar te stellen.

Reageer op dit bericht