Meld je aan voor versterk de buurt met buurtverbinders, een digitaal dorpsplein in de gemeente Medemblik

OPPERDOES – Op woensdag 15 november organiseert de gemeente Medemblik een informatieve bijeenkomst in Dorpshuis de Torenschouw. Het doel is om iedereen bekend te maken met MijnBuurtje.nl, een digitaal platform dat buurtbewoners, verenigingen en organisaties samenbrengt om de buurt te versterken. Buurtverbinders en inwoners spelen hierin een belangrijke rol.

Wethouders Yannick Nijsingh en Gerben Gringhuis zijn aanwezig bij de bijeenkomst, ze zijn enthousiast over dit initiatief: “Gemeente Medemblik is een prettige plek om te wonen, waar mensen zich sterk met elkaar verbonden voelen. Die ervaring gunnen we iedereen in hun eigen dorp. Met MijnBuurtje.nl willen we deelname aan een sociaal netwerk in uw buurt en dorp nog eenvoudiger maken.

Weet wat er speelt in uw buurt
In onze dorpskernen gebeurt van alles. Inwoners en ondernemers organiseren activiteiten, bieden diensten aan, delen spullen en vragen om hulp. Ze delen prachtige dorpsverhalen en kennen bijzondere dorpsgenoten. Bovendien zijn er diverse voorzieningen die voor iedereen beschikbaar zijn. Maar hoe vindt u dat allemaal?

Gratis buurt-netwerk
Om inwoners, verenigingen, de gemeente en organisaties dichter bij elkaar te brengen, wordt er een digitaal dorpsplein opgezet. Hier vindt u alles op één plek en is het voor iedereen gemakkelijk te vinden. Iedereen kan berichten delen en reageren op de berichten van anderen. U vindt er handige voorzieningen, leuke activiteiten, bijzondere plekken, ideeën en oproepen. Ook is er een sociale kaart beschikbaar met informatie over verenigingen en organisaties die ondersteuning bieden in de zorg.

Dit versterkt ons buurt-netwerk en draagt bij aan het creëren van nog prettigere buurten en dorpen om in te wonen. De keuze van de gemeente Medemblik voor MijnBuurtje.nl is gebaseerd op het succesvolle gebruik van dit platform op andere plaatsen in Nederland, waaronder buurgemeenten Koggenland en Opmeer.

Informatiebijeenkomst

De gemeente zoekt enthousiaste inwoners die zich willen inzetten om dit digitale platform tot een succes te maken. Tijdens de informatieavond op 15 november krijgt u meer details.

Datum: Woensdag 15 november
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Dorpshuis de Torenschouw in Opperdoes

Graag vooraf aanmelden via mijnbuurtje@medemblik.nl