T.A.V.E.N.U speelt “Sagen, Mythes en Legendes

OPPERDOES – Op zaterdag 18 november 2023 geeft Muziekvereniging T.A.V.E.N.U. een concert in Dorpshuis “De Torenschouw”, Torenstraat 17 in Opperdoes. Tavenu presenteert onder leiding van dirigent Ton van de Kieft een concert met als thema “Sagen, Mythes en Legendes”. Deze worden prachtig muzikaal verbeeld en door een verteller toegelicht.

De verhalen spelen zich af in het verleden, zoals uit de Griekse en Romeinse mythologie, maar zijn vaak vertaald naar moderne muziek zoals in “The Mystery of Atlantis”, “Manha de Carnaval” (thema uit “Orpheus in de onderwereld”) en ook in de song “Venus” (Romeinse godin van de liefde), wereldhit van Shocking Blue.

Sagen over heksen, heiligen en helden komen terug in “The Witch and the Saint” over het drama van een tweeling die uit elkaar werd gehaald en de meer eigentijdse “Harry Potter en de Steen der Wijzen”. Dit is maar een kleine selectie van wat u kunt verwachten.

Kom luisteren en genieten van de prachtige muzikale uitbeelding, met veel muzikale contrasten, van een compilatie van verhalen via overlevering of uit hedendaagse fictie. Ervaar het gevoel van een piratenschip dat uitvaart in dichte mist en in gevecht raakt of word geraakt door de melancholieke tonen gebaseerd op “Nimrod”.  

Foto aangeleverd