Hart voor Medemblik is tegen de spreidingswet

MEDEMBLIK – Vanmiddag is door de Eerste Kamer de spreidingswet aangenomen, dit zeer tegen de zin van Hart voor Medemblik die zegt tegen elke vorm van dwang richting de inwoners, lokale bedrijven en de gemeente Medemblik te zijn

Volgens fractievoorzitter Tjeu Berlijn is de visie van Hart voor Medemblik duidelijk, de nadruk dient te liggen op vrijwilligheid en overleg en niet op opgelegde maatregelen die de lokale autonomie ondermijnen.

Berlijn heeft daarom ook een paar vragen gesteld aan het college van Medemblik. Zo wil Berlijn weten of de burgemeester of een wethouder voorafgaand aan de aanneming van de spreidingswet overleg heeft gevoerd met andere overheidsinstanties, zoals de commissaris van de Koning of een gedeputeerde van de provincie Noord-Holland over de invulling en implementatie van deze wet. Berlijn wil dat het college dan de details van deze gesprekken deelt met Hart voor Medemblik

Ook wil Berlijn weten of het college reeds strategieën of plannen heeft ontwikkeld en als dat zo is welke maatregelen of stappen zijn voorgesteld of reeds in gang zijn gezet.

Door het aannemen van de spreidingswet is de kans groot dat de provincie het gesloten dossier Balkweiterhoek in Zwaagdijk-West ook weer gaat openen om daar alsnog een opvanglocatie te realiseren voor asielzoekers.

Eén gedachte over “Hart voor Medemblik is tegen de spreidingswet

  1. Vrijwilligheid staat voorop. Drang en dwang is alleen in uiterste noodzaak. Maar de gemeente doet best al heel veel, althans dat dacht ik te weten (Opperdoes, Andijk, Wervdrshoof)

Reacties zijn gesloten.