Medemblikkers verdacht van terroristisch misdrijf.

MEDEMBLIK – De 25-jarige J. K. en de 26-jarige M. K. worden door het openbaar ministerie er van verdacht dat zij op 12 november 2023 iemand heeft bedreigd met terroristisch misdrijf als oogmerk. Ook verdenkt het openbaar ministerie beiden van het in elkaar zetten van een explosief of iets dat daar op lijkt en dit op een bank in een trein op het Centraal Station in Amsterdam heeft neergelegd met de bedoeling deze te laten ontploffen.

De politie arresteerde ook een 37-jarige inwoner van Schiedam, deze werd in de trein naar Zandvoort aangehouden. Het openbaar ministerie verdenkt beiden verder van het het in gevaar brengen van mensen, het willen toebrengen van zwaar lichamelijk letsel in vereniging en het in gevaar brengen van goederen.

De eerste zitting zal een pro forma zitting zijn waar in wordt gekeken hoe ver het onderzoek is naar beiden en of beiden de rest van het onderzoek in vrijheid kunnen afwachten. De advocaten zullen ook met verdere onderzoekswensen komen en zullen schorsing van detentie gaan vragen. Beide Medemblikkers zitten nu in detentie.