Medemblik wil programma ‘Binnenstad Medemblik’ waar mogelijk versnellen

MEDEMBLIK – Dat de historische binnenstad van Medemblik bij velen tot de verbeelding spreekt mag wel bekend zijn, zomers leeft de binnenstad door de vele evenementen en de bewoners, bezoekers in ondernemers maken veel plezier van de binnenstad van Medemblik. Maar er liggen volgens de gemeente Medemblik nog kansen om de stad naar een hoger plan te tillen.

Lees ook: Terrassen Nieuwstraat Medemblik terug naar tijdens de coronaperiode

Het college heeft het doel gesteld om op het gebied van economie, toerisme, woningbouw, openbare ruimte, erfgoed, evenementen, voorzieningen en parkeren de rol van Medemblik als aantrekkelijk centrum extra te versterken.

Om dit te bewerkstelligen gaat de gemeente Medemblik lopende projecten inventariseren, vlot trekken en waar mogelijk versnellen, daarnaast krijgt de programmamanager de opdracht van het college om een visie te maken voor de toekomst van de binnenstad om ook langdurig de rol van Medemblik als aantrekkelijk centrum te waarborgen.

Lees ook: Medemblik vraagt rechter om projectontwikkelaar te dwingen oude Stadhuis terug te geven

Het college wil dit programma nog deze bestuursperiode, dus van 2024 t/m 2026 instellen en daarna bestuurlijk evalueren, een ambtelijke evaluatie zal eind 2024 plaatsvinden.