Medemblik werkt aan plannen voor extra 200 woningen in Medemblik

MEDEMBLIK – Om de geplande 1650 woningen die de huidige coalitie en college gesteld heeft te halen trekt de gemeente Medemblik alles uit de kast om dit te realiseren. Zo komen er op het plan Molenblik 217 nieuwbouwwoningen van sociale uur (35%), goedkope koop (35%) en vrije sector (30%) op de voormalige weeshuisgronden, maar er wordt ook hard gewerkt om daarnaast nog eens 200 extra woningen te gaan bouwen in Medemblik, de bedoeling is dat bouw voor 2030 gaat beginnen.

Naast deze 417 woningen komen er nog eens 13 woningen bij op het voormalig DEK-terrein en 13 woningen op de locatie waar nu nog het pand van Kool & Co. staat op de Oosterhaven. Met deze plannen hoopt de gemeente Medemblik een flinke slag te kunnen slaan in het oplossen van de wooncrisis die ook in de gemeente Medemblik heerst.

Daarnaast start in 2025 de voorbereiding van het eventueel herstructureren en/of uitbreiden van de bedrijventerreinen in Medemblik, en zal worden begonnen, mits de uitspraak van de rechter positief is, met het invullen en bouwplan van het stadhuis aan de kop van de Nieuwstraat.