De openbare begraafplaats in Opperdoes
0
Share

Medemblik: “Wij houden niets onder de pet, gespreid betalen grafrechten is gewoon mogelijk”

MEDEMBLIK – Dat zegt de gemeente Medemblik op vragen van Hart voor Medemblik over het gespreid betalen van de grafrechten naar aanleiding van wat er in een andere gemeente in West-Friesland hierover speelde. Rick Mensink van Hart voor Medemblik vroeg aan het college: “Staat u als college achter beleid als zijnde betalingsregelingen welke feitelijk onder de pet worden gehouden, oftewel liever niet in de openbaarheid worden gebracht?

Lees ook: VVD Medemblik wil mogelijkheid om grafrechten in jaarlijkse termijnen te betalen

Dat laatste viel niet goed bij de gemeente Medemblik, in een reactie zegt de gemeente Medemblik: “Wij zijn van mening dat wij niets onder “de pet houden”. Wij hanteren het vastgestelde invorderingsbeleid. Dit biedt ons voldoende mogelijkheden om maatwerk te kunnen leveren. Op de website staat het volgende opgenomen . Wanneer u kijkt onder het kopje betalingsregeling, ziet u dat wij openbaar onze maatwerkoplossing aanbieden aan al onze inwoners en voor alle aanslagen.”

Lees ook: Lijkbezorgingsrechten Medemblik in 2023 met soms enkele honderden euro’s omhoog

Het is dus mogelijk om de grafrechten in 12 termijnen te betalen in de gemeente Medemblik.

Totaal aantal keren gelezen: 578 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 4 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen

Reageer op dit bericht