Medemblik niet onder preventief toezicht provincie

MEDEMBLIK – Het zwaard dat boven de gemeente Medemblik hing omdat het huishoudboekje niet op orde was waardoor de provincie dreigde het regie over te nemen en zo de gemeenteraad buiten te spel te zetten is voorlopig afgewend.

De gemeente Medemblik kwam, net zoals vele andere gemeenten, zwaar in de problemen door o.a. de Wmo dat van het Rijk overging naar de gemeenten en waarop direct een bezuiniging werd toegepast. Maar ook omdat de gemeenten totaal niet berekend waren om deze taakstelling te kunnen verwerken.

De provincie heeft nu aan de gemeente laten weten dat preventief toezicht van de baan is maar dat de provincie nog wel een vinger aan de pols gaat houden via repressief financieel toezicht in 2023.

2 gedachten over “Medemblik niet onder preventief toezicht provincie

  1. Dat laatste is standaard! Alle gemeenten hebben dat toezicht. Heel erg op afstand. Dus dat is niets bijzonders. Mooi gemeente Medemblik!

  2. Overigens ging het niet alleen om de kosten van de Wmo maar ook om die van de Jeugdwet. Die ligt ook sinds 2015 bij de gemeenten. Hooelijk gaat de gemeente nu eindelijk maatregelen nemen om deze kosten in de greep te krijgen. Er is genoeg over gediscussieerd en de VVD heeft vaak genoeg ideeen aangereikt! Maar het beste zou zijn als het Rijk deze hele maatregel terugdraaide.

Reacties zijn gesloten.