Medemblik kijkt tevreden terug op afgelopen jaarwisseling, vooral Opperdoes komt positief uit de evaluatie.

MEDEMBLIK – Elk jaar gaat de gemeente Medemblik met de politie en de veiligheidsregio om tafel om zich voor te bereiden op de jaarwisseling in de gemeente Medemblik en waar en welke incidenten er kunnen plaatsvinden. Berucht zijn de Nieuwjaarsbranden in Opperdoes, die deze keer gezellig verliep met een BBQ en een soort van feesttent, al was het weer duidelijk de spelbreker jammer genoeg.

Er worden vooraf een veiligheidsplan gemaakt waarin de samenwerkingsafspraken komen te staan, scenario’s en handhavingsstrategieën worden beschreven voor de politie en de Boa’s. Mede dankzij deze planvorming is de jaarwisseling 2023/2024 qua incidenten rustig verlopen. Er hebben, ondanks een paar buitenbranden, geen grote verstoringen van de openbare orde plaatsgevonden in onze gemeente. De preventieve inspanningen, focus op hotspotlocaties en de zichtbare aanwezigheid van politie, Boa’s en beveiliging hebben een belangrijke bijdrage aangeleverd aan dit resultaat.

De gemeente Medemblik kijkt ook tevreden terug op de jaarwisseling in Opperdoes, mede door de generieke inzet aan veiligheidsmaatregelen zoals cameratoezicht van 31 december vanaf 00.01 uur tot 1 januari 06.00 uur, een samenscholingsverbod en het adequaat aanwezig zijn van de politie en Boa’s maar ook de samenwerking met de organisatie van het feest op het plein dat in plaats kwam van het jaarlijkse nieuwjaarsvuur.

De gemeente Medemblik gaat nog met de organisatie van het evenement om tafel om het één en andere te evalueren en over verbeterpunten afspraken maken voor de jaarwisseling 2024/2025.

Foto: Medemblik Praat