Column Henk Prins: ‘Hart voor Medemblik toonde afgelopen donderdag haar ware gezicht, en die is niet fraai’

Ik schrijf niet vaak een column maar nu moest ik wel.

Doordrammen om je gelijk te krijgen, en als je dat niet krijgt dan stap je maar op en in je afscheidsbrief aan het college en gemeenteraad dan nog ook even proberen te pronken met veren van een een andere partij. Iets dat Hart voor Medemblik niet vreemd is als populistische partij met een fractievoorzitter die al meer politieke partijen heeft versleten dan menig raadslid in de gemeenteraad van Medemblik

Hart voor Medemblik weet ook perfect de sociale media te bespelen. Is er iets gaande in Medemblik dan zijn zij als de kippen erbij om dit naar Hart van Medemblik te trekken met de bedoelen van ‘kijk ons eens’. Of schriftelijke vragen gaan stellen over miljarden voor winkelstraten waarbij in de voorwaarden toch duidelijk staat winkelstraten die aan het verloederen zijn en ook duidelijk staat dat kleinschalige winkelcentra in kleine kernen hiervan zijn uitgesloten.

Maar toch probeert Hart voor Medemblik het college en haar ambtenaren Medemblik en dan vooral wethouder Broeders in een kwaad daglicht te manoeuvreren als die met een negatief antwoord komen, wat gegarandeerd weer een scheepslading aan andere schriftelijke vragen oplevert en op de sociale media weer veel negatieve berichten over de gemeente en het niet willen meewerken aan ideeën van HvM.

In de afscheidsbrief van Niels de Waal, u weet wel die man die tegen wil en wetens in het bouwvallige Boetje in Oostwoud samen met de voorzitter van de Dorpsraad en de Historische vereniging in Oostwoud wil behouden maar niet weet wat er mee moet gebeuren als die voor 250.000 euro is opgeknapt. Dit terwijl het geld zoveel beter voor de inwoners van Oostwoud en Midwoud kan worden besteed, bijvoorbeeld het zwembad in Oostwoud grondig te verduurzamen met warmtepompen en meer zonnepanelen.

Opvallend is dat Hart voor Medemblik het boetje niet wilde bespreken in de raadsvergadering van afgelopen december maar in die van 25 januari omdat ze er een uitgebreide discussiestuk van wilde maken en met veel vragen zouden komen, vragen die maar niet kwamen tot 2 dagen voor de raadsvergadering Niels de Waal, die eerder eind 2023 het college en haar ambtenaren bestookte met maar liefst 82 vragen over het boetje, ineens de brui er aangaf en het college en de gemeenteraad beschuldigde van corrupt te zijn, een beschuldiging die hij absoluut niet gestand kan doen.

Vanaf dag 1 is het Hart voor Medemblik, die dan wel de verkiezingen won maar een plek in de coalitie en dus college misliep omdat zij de poot stijf hielden over het recycletarief in de gemeente Medemblik, dat wel blijkt te werken en niet zoals Hart voor Medemblik iedereen probeerde wijs te maken dat dit heel slecht was en met voorbeelden kwam die kant nog wal raakte. Dat in steden als Utrecht de inwoners hun afval niet hoeven te scheiden, nee duh, zie je de mensen daar in Utrecht al met hun containers naar 3-hoog achter lopen de trap op en de trap weer af. Of met hun afval 40x per dan de trap op en trap af lopen?

In deze afscheidsbrief haalt De Waal uit naar het niet transparant zijn van het college en geeft ook nog een ferme sneer naar zijn collega raadsleden in de gemeenteraad. En schrijft dat hij toch wel blij is dat hij toch nog dingen voor elkaar heeft gekregen. Oké, toegegeven het zebrapad bij de basisschool in Midwoud is grotendeels aan Hart voor Medemblik te danken, maar hij schrijft ook over de vuilstort in Westwoud die volgens hem dankzij Hart voor Medemblik onder de loep is komen te liggen.

Helaas voor meneer de Waal, in 2017, Hart voor Medemblik bestond nog niet eens, zelfs Tjeu Berlijn zat nog niet eens voor de VVD in de gemeenteraad trok Siem Zeilemaker, toen nog PWF, dankzij tips van ondergetekende aan de bel en werden er o.a. .bezoeken gebracht aan de oude vuilstort in Westwoud en kwam het balletje verder aan het rollen.

Maar het is wel duidelijk dat het zuur bij het niet meeregeren bij de populisten van Hart voor Medemblik erg groot is, zo groot dat er alles aan wordt gedaan om Hart voor Medemblik in het daglicht te zetten en de coalitie en college zoveel mogelijk zwart wordt gemaakt. Iets dat een populist op het hart is geschreven, zeker met een fractievoorzitter die eerst een aanhanger was van JA21 en toen dreigde dat die zetels in de provincie en in de 2e kamer begon te verliezen snel overstapte naar het net zo rechtse BBB. U weet wel die partij die hun begroting niet liet doorrekenen om zoveel mogelijk gratis bier te kunnen uitdelen.

Ik zal Niels de Waal een tip meegeven. Schoenmaker, hou je bij je leest en blijf zo ver mogelijk bij de politiek vandaan, politiek is het maken van compromissen en niet het doordrammen en als jij je gelijk niet kan krijgen op stappen met belachelijke beschuldigingen richting je collega’s in de gemeenteraad.

Eén gedachte over “Column Henk Prins: ‘Hart voor Medemblik toonde afgelopen donderdag haar ware gezicht, en die is niet fraai’

  1. Dat zeg ik al vanaf dag 1. Berlijn heeft het populisme geleerd bij JA21 en nu bij BBB. Daar leren ze zeiken om het zeiken. En wat mij ook op valt is hoe zuur zij van de ChristenUnie is geworden. Die ging er natuurlijk vanuit dat ze wethouder zou gaan worden. Jammer joh

Reacties zijn gesloten.