Share

Medemblik in de middenmoot op de ranglijst toiletvriendelijkste gemeente van Nederland 2022

MEDEMBLIK – Elk jaar maakt de Maag Lever Darm Stichting in samenwerking met de HogeNood-app een ranglijst bekend. Deze ranglijst laat zien hoe toiletvriendelijk gemeenten zijn. Het is heel belangrijk dat er voldoende toiletten zijn. Niet alleen voor de 3,5 miljoen buik- en blaaspatiënten, maar voor iedereen. Een kwart van de Nederlanders blijft nog te vaak thuis, uit angst om geen toilet te vinden.

Eén op de drie mensen zegt zelfs dat het tekort aan toiletten invloed heeft op hun kwaliteit van leven. Voor rolstoelers is het toilettekort nog erger, want zij kunnen maar op 40% van alle toiletten terecht. En voor gehandicapten die een verschoonstation nodig hebben, zijn er bijna helemaal geen plekken.

Lees ook: Roep om meer openbare toiletten neemt toe

Medemblik scoort maar middelmatig

Medemblik vinden wij terug op plaats 150 waarmee ze bijna het slechtst presteert van alle Westfriese gemeenten. In de stad Medemblik zijn wel openbare toiletten maar vaak zijn die niet in de buurt van het centrum, zoals het toiletgebouw aan de Pekelharinghaven of op het Gedempt Achterom. Een betere plek zou zijn bij het voormalige stadhuis.

Maar ook afspraken maken met de horeca, winkels en de andere ondernemers in de gemeente Medemblik over het gebruik van het toilet. Ondernemers die mee gaan doen krijgen dan een toiletsticker en komt het toilet in de speciale app die hiervoor in het leven is geroepen.

Totaal aantal keren gelezen: 48 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen