Medemblik gaat hoofdriool Slotlaan Wervershoof deels vervangen

WERVERSHOOF – Eind vorig jaar heeft de gemeente Medemblik een rioolinspectie in Wervershoof laten uitvoeren, uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat een deel van het hoofdriool in de Slotlaan is verschoven en vervangen moet worden. Samen met aannemer Zwart Infracare BV uit Wervershoof zullen deze werkzaamheden gaan worden uitgevoerd.

Keerwand

In een brief aan de omwonenden van de Slotlaan 12 tot en met 32 schrijft de gemeente Medemblik dat het noodzakelijk is om het grondwater te bemalen tijdens de graafwerkzaamheden, iets dat vrij normaal is bij het vervangen van hoofdriolen. Medemblik gaat daarom vooraf aan de werkzaamheden de woningen door het maken van een bouwkundige opname vastleggen. Ook zal er een keerwand gaan worden geplaatst die er voor moet zorgen dat de voorbelasting van de nieuwbouw op het voormalig tennisterrein niet wordt verstoord tijdens de rioolwerkzaamheden.

Deze opnames zullen tussen donderdag 22 en vrijdag 23 februari worden gehouden. De graaf- en rioolwerkzaamheden worden in één fase uitgevoerd en zullen starten in week 9, van 26 februari tot en met 15 maart. Medemblik verwacht dus dat alle werkzaamheden binnen 2 weken uitgevoerd zijn maar om onvoorziene omstandigheden mee te bereken gaat de gemeente uit van 3 weken voor het project.