Man die verdacht wordt van moord Medemblik zegt dat het ongeval was

lichaam

MEDEMBLIK – De 27-jarige M.F. uit Amstelveen heeft volgens het openbaar ministerie op 27 september vorig jaar een moord gepleegd in Medemblik door iemand aan te rijden met een bestelbusje en te overrijden. Dat zou ’s nachts zijn gebeurd op een bedrijventerrein aan de Vereweg tussen Oostwoud en Medemblik.

Lees ook: Update: Lichaam inwoner Medemblik onder verdachte omstandigheden aangetroffen, politie doet uitgebreid onderzoek

Na de vondst van de overleden man op het bedrijventerrein was lang onduidelijk wat er was gebeurd. De verdachte moest maandag voorkomen in een pro forma zitting bij de rechtbank in Alkmaar. Hij vertelde daar dat hij zelf was beschoten en dat hij het inderdaad was die in de bestelbus had gereden. ,,Ik moest wegduiken om het vege lijf te redden”, zei de man. ,,Daardoor kon ik niets zien en heb ik mogelijk die man aangereden. Dat was een ongeluk.”

Lees ook: Overleden man Vereweg Medemblik is 54-jarige Kroaat en is door misdrijf om het leven gekomen

In de bestelbus vond de politie inderdaad kogels. F. en zijn medeverdachte werden pas na uitgebreid onderzoek opgepakt. Die medeverdachte was de eigenaar van de bestelbus.De moord zou hebben te maken met de handel in cocaïne. Volgens het openbaar ministerie heeft er 1000 kilo van deze drugs gelegen in een loods op het bedrijventerrein aan de Vereweg. Op het terrein en in de bewuste loods vond de politie meerdere kogelhulzen.

Lees ook: Politie verricht aanhoudingen in onderzoek overlijden Herni Lukačević, hij lag bij loods in Medemblik

Volgens advocaat Ruud van Boom wijst alles erop dat het geen moord is geweest, maar een noodsituatie. Op het terrein waren meerdere mannen uit Oost-Europa aanwezig geweest. Het slachtoffer was een van hen. ,,Ze hebben mijn client en zijn medeverdachte beschoten om hen te doden.”De raadsman vroeg de rechtbank om de verdachte in vrijheid te stellen.

De officier van justitie is het daar niet mee eens. Maandag was het de eerste keer dat de verdachte iets wilde zeggen over wat er in Medemblik was voorgevallen de bewuste nacht. Ze vindt dat er nog veel te veel onduidelijkheden zijn en dat het nodig is dat de verdachte eerst uitgebreid wordt verhoord door de politie.

De rechtbank laat dinsdag weten of F. in voorarrest moet blijven zitten. Onbekend is nog wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

Loading