Weerbericht Medemblik: tropisch warm, vanavond mogelijk wat neerslag

Weerbericht 20 juni 2023

MEDEMBLIK – Vanochtend is het eerst bewolkt, later klaart het van het zuiden uit op. Het is vrijwel overal droog. De wind is zwak tot matig en komt uit een oostelijke richting. Vanmiddag zijn er perioden met zon. Aan het einde van de middag ontstaan er vooral in de zuidelijke helft enkele stevige onweersbuien. Er kan dan in korte tijd veel regen vallen, er is kans op hagel en er kunnen plaatselijk zware windstoten tot ca. 80 km/uur voorkomen. De maximumtemperatuur komt uit tussen 25°C op de Wadden tot lokaal 31°C landinwaarts. De wind is zwak tot matig en komt uit het oosten. In de zuidelijke helft draait de wind naar het zuiden.

Vanavond is het half tot zwaar bewolkt. Stevige onweersbuien, met lokaal veel neerslag en mogelijk ook hagel en windstoten tot ca. 80 km/uur, trekken van zuidwest naar noordoost over Nederland. Buiten de buien om staat er weinig wind.

Komende nacht is het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperaturen lopen uiteen van 15°C in het noorden tot 19°C in het zuidoosten. Landinwaarts staat weinig wind, langs de kust is de zuidwestenwind matig.

Morgenochtend is het droog maar komt er aanvankelijk wel vrij veel bewolking voor. De wind wordt westelijk en neemt overal toe naar matig. Morgenmiddag zijn er zonnige perioden en blijft het droog. Het wordt minder warm dan vandaag, met maximumtemperaturen van 22°C aan de kust tot 28°C in het zuidoosten. Er staat een matige westenwind.

Morgenavond blijft het nog lang zonnig en is het droog. Landinwaarts neemt de wind af, langs de kust blijft de zuidwestenwind matig. (Bron: KNMI)

Loading