Politie verricht aanhoudingen in onderzoek overlijden Herni Lukačević, hij lag bij loods in Medemblik

MEDEMBLIK – De politie heeft vandaag, maandag 13 maart, twee 28-jarige mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van de destijds 54-jarige Herni Lukačević uit Kroatië. De man werd op dinsdagochtend 27 september 2022 overleden aangetroffen bij een bedrijventerrein op de Vereweg in Medemblik.

Lees ook: Overleden man Vereweg Medemblik is 54-jarige Kroaat en is door misdrijf om het leven gekomen

Het is ruim 5 maanden geleden dat de Kroaat, die vermoedelijk voor zaken in Nederland was, dood werd aangetroffen. Er werd direct een zogenaamd Team Grootschalige Opsporing (TGO) samengesteld dat onderzoek doet naar het overlijden van de man. Sindsdien wordt er onafgebroken onderzoek gedaan.

Zo bleek dat het slachtoffer door geweld om het leven is gebracht. In oktober jl. werd in een uitzending van Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak besteed. Daarin werd onder andere de naam en een foto van het slachtoffer gedeeld en deed de politie een getuigenoproep. Dat leverde helaas niet de ‘goudentip’ op.

Lees ook: Politie roept passanten op om dashcambeelden op te sturen in de zaak van de dode man Medemblik

Na uitvoerig onderzoek heeft de recherche vandaag twee 28-jarige mannen uit Amsterdam en Diemen kunnen aangehouden. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. De verdachten zitten in beperkingen, wat betekent dat ze alleen met hun advocaat mogen communiceren. Daarom wordt op dit moment geen verdere inhoudelijke informatie verstrekt. Op donderdag 16 maart worden zij voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze zal dan een beslissing nemen over de voorlopige hechtenis.

Loading