Lidl Andijk wil geen extra glascontainers op haar terrein.

ANDIJK – Dat blijkt uit een reactie van de gemeente Medemblik op vragen van Els van den Bosch (CDA) die het college had gevraagd om 2 extra glasbakken bij de supermarkt in Andijk te plaatsten. De gemeente Medemblik laat weten dat zij meerdere malen contact heeft gehad met Lidl voor het plaatsen van deze extra containers maar dat zij daar geen toestemming voor wilde geven. Dit blijkt uit de reactie van Lidl van eind augustus 2023.

Lees ook: CDA Medemblik wens glasbakken bij de Lidl Andijk

Alternatieve locaties

Samen met HVC is Medemblik op zoek gegaan naar mogelijke alternatieve locaties rondom de Lidl in Andijk maar door een combinatie van verkeersveiligheid tijdens het legen en de bestaande aanwezigheid van glascontainers met voldoende capaciteit 800 meter verderop bij het winkelcentrum is het bij deze wens gebleven.

Dekkingsgraad voldoende

In haar reactie schrijft de gemeente Medemblik: “De dekkingsgraad van glascontainers is inmiddels voldoende voor heel Medemblik en wordt waar het kan verder uitgebreid. De planning is dat binnen 1 maand 2 ondergrondse glascontainers bij Albert Heijn in Nibbixwoud worden geplaatst vanuit eenzelfde gezamenlijke circulaire gedachte meer glas te recyclen.

Geen toestemming

Lidl bevestigde 17 oktober 2023 als reactie op de raadsvragen per mail dat Lidl nimmer toestemming heeft gegeven om op haar private parkeerterrein een glasbak te laten plaatsen. Geeft Lidl alsnog medewerking de containers voor hun klanten en de inwoners op hun terrein te plaatsen, kan dit op korte termijn worden gerealiseerd.