Medemblik gaat gemeente en politiek in 1 gebouw huisvesten

MEDEMBLIK – Afgelopen 13 juli 2023 heeft de gemeenteraad haar fiat gegeven voor een voorbereidingskrediet van € 1.600,000,- om het gemeentehuis in Wognum energieneutraal en efficiënter te maken. Daarnaast reserveerde de gemeenteraad ook € 400.000,- om het sterk verouderde meubilair te vervangen om zo weer aan de wettelijke eisen te kunnen voldoen.

Gebouw Noord in de verhuur

De gemeente Medemblik heeft om alles in goede banen te leiden een projectmanager aangesteld, deze is 9 oktober 2023 aan de slag gegaan om binnen de gestelde kaders de organisatie in te richten en de diverse deelprojecten te definiëren

Het projectteam heeft diverse opdrachten meegekregen die zij moeten gaan realiseren. Punten als:

  • Vernieuwd gebouw: duurzaam, energieneutraal of energie gevend
  • Dienstverlening: onderzocht wordt de ontvangstruimte en de entree naar het middengebouw te
    verplaatsen. Medemblik streeft naar een open en warm welkom voor haar inwoners, ondernemers en andere maatschappelijke partners.
  • Nieuwe manier van werken: Medemblik ontwikkeld een werkconcept, waarin verschillende activiteiten zullen gaan worden ondersteund, zoals bureauwerk, vergaderen en ontmoeten (‘wie, wat, waar & wanneer’)
  • Arbo proof, er zijn voldoende werkplekken, voor iedereen passend te maken.
  • Uitgifte van de ruimte die de Gemeente Medemblik niet nodig heeft (o.a. de ruimte in het Noord-gebouw)
  • Én een aanvullend pakket (conform de motie ‘extra pakket maatregelen voor het gemeentehuis’), waarin Medemblik gaat kijken naar een vernieuwend gebruik tuin (duurzaam, energieneutraal of energie gevend)

Eén van de deelprojecten is de renovatie en modernisering van de raadszaal, griffie en fractiekamers. Het team voor dit deelproject met een vertegenwoordiging van de raad en de griffie zal binnenkort van start gaan.

Mocht Medemblik gebouw Noord ook gaan verhuren dan heeft Medemblik 2 van de 3 gebouwen in de verhuur waardoor er ook weer huurpenningen binnenkomen. In gebouw Zuid zijn diverse bedrijven gevestigd.