Lichtmasten sportvelden op twee naar eigendom verenigingen

MEDEMBLIK – Naar aanleiding van de omgevallen mast bij voetbalvereniging St. George in Spierdijk stelde de CDA fractie vragen over de lichtmasten bij de sportvelden in de gemeente Medemblik.

Lees ook: Lichtmasten die afknappen bij harde wind, CDA Medemblik wil weten of dat ook bij ons kan gebeuren

Zo wilde het CDA weten wie de eigenaar is van de lichtmasten en door wie deze worden gecontroleerd. In een reactie hierop zegt de gemeente Medemblik dat de lichtmasten van alle voetbal- en handbalvelden eigendom zijn van de verenigingen, behalve die van FC Medemblik en De Dres in Nibbixwoud. Het onderhoud en controles worden dus uitgevoerd door de verenigingen, Medemblik controleert die van FC Medemblik en bij De Dres in Nibbixwoud.

Het CDA wilde ook weten welk beleid de gemeente Medemblik hierop voert. Volgens de gemeente Medemblik blijven de lichtmasten gewoon eigendom van de verenigingen en dat deze daarom ook verantwoordelijk zijn voor de keuring en onderhoud van deze lichtmasten. Wel gaat de gemeente Medemblik de verenigingen aanschrijven over hoe de staat van de lichtmasten is en of deze gekeurd zijn.

Loading