Lezingen in Oorlogsmuseum Medemblik

MEDEMBLIK – Komt u ook naar de lezing op 21 oktober 2022. Twee boeiende sprekers nemen u mee met hun verhalen over roofkunst in de Tweede Wereldoorlog en de Reis van de Nachtwacht! Meld u snel aan, want vol is vol!

De Reis van De Nachtwacht tijdens de Tweede Wereldoorlog

(Met een persoonlijk verhaal over de garage van haar vader waar De Nachtwacht een nacht werd opgeslagen.)

In ‘De Reis van de Nachtwacht’ wordt door Paula Beentjes verteld welke omzwervingen het meesterwerk van Rembrandt tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft gemaakt. Via schuilplaatsen in de kop van Noord-Holland en de regio Castricum en Heemskerk werd het uiteindelijk in het zuiden van Nederland veiliggesteld. Als afsluiting van de lezing wordt een historische film van het Rijksmuseum getoond met unieke beelden van een aantal van de schuilplaatsen waar De Nachtwacht werd opgeborgen.

Paula Beentjes is gastdocent, storyteller op scholen en voor volwassenen over ‘De Reis van De Nachtwacht in de Tweede Wereldoorlog’.

Verborgen Kunst in de Tweede Wereldoorlog

In deze lezing worden drie spannende verhalen verteld door Ina Lieshout over kunst die in de Tweede Wereldoorlog werd verborgen op verschillende plaatsen in hier in Nederland.

Ina Lieshout is kunsthistorica en gespecialiseerd in Roofkunst in de Tweede Wereldoorlog. Zij geeft lezingen over Roofkunst en over Verborgen kunst uit die periode.

Detail informatie:

  • Datum: vrijdag 21 oktober 2022
  • Inloop: 19:15                                
  • Start lezing: 20:00 (De lezing bestaat uit 2x 45 min. met een pauze van 20 min.)
  • Kosten ticket: €10 per persoon (opbrengsten komen geheel ten goede aan de stichting)
  • Locatie: Oorlogsmuseum Medemblik
  • Let op: vol = vol
  • reserveren via: : lezing@oorlogsmuseummedemblik.nl