Koopman van Westfriezen vernedert FC Medemblik op eigen veld 1-7

ZWAAG – Foutenregen nekt FC Medemblik al in begin van de wedstrijd. Pieter Koopman trok de trekker in de 3e, 19e en 22e minuut over. Een echte hattrick van 37-jarige spits. FC Medemblik liep gelijk achter de feiten aan. Bij het eerste doelpunt ging Matthijs Koomen niet helemaal vrij uit. Hij speelde de bal niet hard genoeg naar zijn doelman Jason v/d Sloot. Die stond te ver voor zijn doel en Pieter Koopman lobte de bal bekwaam over de geslagen doelman. 0-1.

Ondanks dat gingen de hoofden niet echt hangen bij de spelers van FC Medemblik. Hun reservebank was karig gevuld. Een van de gebroeders Wammers raakte geblesseerd bij het 2e team die tegen VVS’46 4 voetbalden. Ook Milan de Hoog moest zijn basisplaats afstaan aan Max Keizer, die overigens totaal niet onder deed voor de rest van zijn team en vaak het initiatief nam. Daarom had Volkert Jan Putting maar 2 spelers op de bank zitten. Tegen 5 bij Westfriezen.

Bij een aanval van FC Medemblik snelde Mees Hoogendijk naar voren, maar hij miste de snelheid van Niel Koster. Koster speelt nu bij Hollandia. Geruchten suggereren dat 2e divisionist Katwijk geïnteresseerd in Niels Koster. Bij die poging van Hoogendijk speelde trouwens doelman Denny Post goed mee en kon de bal van zijn voet afpikken. Volkert Jan Putting: “We missen te veel spelers en bij zulke slordigheden in de verdediging loop je gelijk achter de feiten aan”.

Tekst loopt door onder de foto

Ook het 2e doelpunt van Koopman was een mooi vrijgespeelde bal, hij kon hem vrij voor het doel en ongedekt binnenschieten. 0-2. Mooi aangegeven trouwens door Lars Bakker. Even later was het weer raak over grote afstand werd Koopman door Tom Overtoom aangespeeld en met een lob verschalkte hij opnieuw Jason Van der Slot. 0-3. Het vierde doelpunt was een gelukkig doelpunt. Door mistasten van doelman van der Slot en Zico Breg was Remco van Beek er als de kippen bij om de bal in het net te schieten. 0-4.

De koppies gingen hangen en Volkert Jan Putting coachte zijn mannen tot een beter resultaat. FC Medemblik had trouwens een goede reeks afgeleverd. Weleens waar met 3 gelijke spelen, maar niet tegen de minste tegenstanders; Schagen United, 3-3, JVC, 1-1 en KFC 2-2. Daarom was voor deze wedstrijd niet te verwachten dat Westfriezen de rust in ging met zo’n grote voorsprong. Toch deed FC Medemblik nog wat terug en in de 43e minuut was het Mees Hoogendijk die 1-4 liet aantekenen. De Goed leidende Kamal El Hajjaji. Delegeerde de spelers precies na 45 minuten spelen naar de thee.

Ruststand 1-4.

Na rust was het opnieuw raak. Pieter Koopman omspeelde 2 man en schoot in de verste hoek de 1-5 binnen. Even later probeerde Remco van Beek het ook nog eens, maar zijn bal werd kundig gekeerd door Jason van der Slot. Dat het voor Koopman niet altijd lukte, was het goede keeperswerk opnieuw van Jason van der Slot. Hij plukte bal van de schoen van Koopman. In de 55e minuut taste Jason van der Slot totaal mis en kon Remco van Beek zijn 2e doelpunt maken.1-6.

Een totale afstraffing van Westfriezen.

Bij een van de laatste aanvallen van de wedstrijd was het opnieuw raak. Over ongeveer 20 meter schoot Pieter Koopman voor de statistieken de 1-7 binnen. Jason van der Slot zat er geslagen bij. Het doelgemiddelde van Westfriezen is nu 37 voor en 31 tegen. Niet zo bevorderlijk wanneer twee ploegen gelijk komen te staan bij het kampioenschap en/of periodetitel.

Voor FC Medemblik volgende week een 6 punten wedstrijd om uit de degradatiezone te komen. Zij spelen uit tegen LSVV en Westfriezen speelt volgende week thuis tegen concurrent Flevo met coach Pieter de Vries uit Enkhuizen.