Nederland grootste amateurwielerronde komt naar Medemblik, finish op de Overtoom

MEDEMBLIK – Op woensdag 20 maart 2024 komt Olympia’s Tour, Nederlands grootste amateur wielerkoers, naar gemeente Medemblik. Het is een sportief feestje dat inwoners de mogelijkheid biedt om getuige te zijn van een uniek topsportevenement in onze gemeente! Olympia’s Tour brengt veel deelnemers en bezoekers naar de gemeente en dat kan ook enig ongemak met zich mee brengen.

Wat gaat er gebeuren?

Op 20 maart komt er een grote groep wielrenners naar gemeente Medemblik voor de wielerkoers Olympia’s Tour. De start en finish van Olympia’s Tour vinden plaats in het centrum van Medemblik stad. De start van de wedstrijd is om 12.30 bij Kasteel Radboud. De winnaar zal naar verwachting rond 15.50 finishen op de Overtoom.

Wat betekent dit voor inwoners?

In verschillende dorpen komen de wielrenners 2 of 3 keer langs. De exacte doorkomstijden per plaats en straat zijn te vinden op: www.teammedemblik.nl/olympiastour/. De landelijke politie begeleidt deze sportwedstrijd Gedurende de dag zijn er op diverse plaatsen op de route van de wedstrijd tijdelijke afzettingen. Dit zijn rijdende afzettingen om de wielrenners door te kunnen laten. Deze duren maximaal 20 minuten.

In Medemblik stad worden op 20 maart enkele straten voor langere tijd afgesloten. Het Oudevaartsgat is afgesloten tussen 08.00 uur en 13.00 uur. De Overtoom (gedeelte tussen Ridderstraat en busstation) is afgesloten tussen 08.00 uur en 18.00 uur.

Uiteraard wordt er alles aan gedaan om overlast tot een minimum te beperken. Natuurlijk blijven de routes altijd toegankelijk voor hulp- en nooddiensten.

Activiteiten voor jong en oud

Naast de wielerwedstrijd worden er nog diverse evenementen georganiseerd voor inwoners van alle leeftijden. Die activiteiten vindt u binnenkort op: www.teammedemblik.nl/olympiastour/. Meer informatie: www.teammedemblik.nl/olympiastour/ en www.olympiastour.com/