Koningsdag in de gemeente Medemblik, waar, wat en hoe

MEDEMBLIK – Woensdag 27 april mag dan eindelijk na 2 jaar weer volop Koningsdag worden gevierd, zo ook in de gemeente Medemblik.. Maar waar is wat te doen.. Wij zetten het even op een rijtje.

In Zwaagdijk-West fietsen kinderen met hun versierde fiets vanaf 08:45 uur met veel kabaal door het dorp om iedereen wakker te maken. Wie ze welkom heet krijgt een lootje waarmee een prijs kan worden gewonnen. In de Wildebras zijn diverse activiteiten.

In Wervershoof starten de feestelijkheden al om 08:30 uur met de vrijmarkt op het Raadhuisplein, om 10 uur wordt de oevreprijs uitgereikt aan dé vrijwilliger van Wervershoof. Het middagprogramma barst los om 13:00 uur met muziek, clown, spingkussen, lootjes, foodtrucs en er wordt geschminkt. In de Schoof kan je terecht om te sjoelen en te kaarten.

In Andijk dit jaar niet het traditionele kinderspelen georganiseerd door Sursum Corda maar een rommelmarkt in en om de sportzaal van dorpshuis Centrum. Tussen 09:00 en 16:00 uur is iedereen welkom.

In Benningbroek/Sijbekarspel wordt ook volop Koningsdag gevierd. Om 09:00 uur is er in en rond dorpshuis De Vang van alles te beleven en de vrijmarkt start om 11:00 uur waarna om 14:00 uur de Koningsspelen beginnen.

Abbekerk/Lambertschaag kunnen niet achterblijven en daar start om 12:00 uur op het dorpsplein de familiepuzzeltoch, de vrijmarkt en de versierde fietsenoptocht. Het Oranjefeest begint om 20:30 uur.

In Opperdoes begint het feest om 13:00 uur met Peter Besseling die verhalen gaat vertellen aan de kleintjes waarna Opperdoes Got’s Talent, de bingo en nog veel meer losbarst.