Komt de Draverij Medemblik in gevaar door het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan?

MEDEMBLIK – De gemeenteraad gaat aankomende donderdag het GVVP bespreken, in de nieuwe GVVP staan diverse maatregelen om het verkeer in de gemeente Medemblik in goede banen te leiden. Één van die maatregelen is het aanbrengen van een plateau in de Nieuwstraat ter hoogte van Bakkerij Raat. De Draverijvereniging is bang dat door aanleg van deze plateau de Nieuwstraat onbruikbaar gaat worden voor de kortebaandraverij omdat de paarden dan in galop gaan of erger op hol gaan slaan.

Immaterieel Cultureel Erfgoed

Harddraverijvereniging Prins Hendrik staat op de UNESCO lijst voor Immaterieel Cultureel Erfgoed en moet daarom beschermd worden door de gemeente Medemblik. Het bestuur van de vereniging doet daarom dan ook een dringend beroep op de gemeenteraad van Medemblik om geen plateau of andere maatregelen te steunen die de vereniging, die al 181 jaar bestaat, in gevaar gaat brengen.

Lees ook: Draverij Medemblik heeft een documentaire vol emotie, snelheid en paardenkracht

De vereniging trekt nu al aan de bel, ondanks dat het nog enige tijd gaat duren voor de planuitvoering gaat starten, door nu aan de bel te trekken hoopt het bestuur dat misverstanden in de toekomst kunnen worden voorkomen, ook, laat het bestuur weten, dat zij er van overtuigd is dat er andere verkeersmaatregelen bestaan die het voortbestaan van de harddraverij in Medemblik niet zullen bedreigen.

Lees ook: Westfries Kampioenschap kortebaandraverij, met grote favoriet Goah d’Isere

Foto: De winnaar van 2023 (archieffoto)