Westfries Kampioenschap kortebaandraverij, met grote favoriet Goah d’Isere

Goah d’Isere is de grote favoriet voor de WK Titel in Medemblik

MEDEMBLIK – De loting van de Medemblikse harddraverij is bekend en het belooft aanstaande maandag een enorm spannende kortebaandraverij te worden op de Nieuwstraat. Door de hoogste prijzenpot van Nederland en het WK (Westfries Kampioenschap) dat dit jaar in Medemblik plaatsvindt, was het animo onder de paard eigenaren overweldigend. Zo moesten er zelfs twee paarden worden uitgeloot en staat er maandag dus een vol veld met 24 paarden aan de start.

Goah d’Isere met ‘Mister Kortebaan Aad Pools

Goah d’Isere is de grote favoriet voor de Titel Westfries Kampioen en met rijder “Mister Kortebaan” Aad Pools, een geliefde pikeur onder de Medemblikkers met een vaste fanbase dat zich de ‘Aad-side’ noemt. Het is voor Aad Pools hierdoor een soort thuiswedstrijd geworden. Hij start tegen een andere doorgewinterde draver, Doc Holiday, maar aangezien deze alleen de kortebaan van Heemskerk in de benen heeft, blijft Goah d’Isere de grote favoriet.

Tekst loopt verder onder de foto

Westfries Kampioenschap
Archieffoto (Foto: Pascal van As)

Twee andere kanshebbers zijn Candy Blue Chip en Leo GS. Met de ervaren rijders Mats Wester en Caroline Aalbers belooft dit meteen in de eerste omloop al een titanenstrijd te worden. Verder wordt verwacht dat ook King Fanatic met rijder Rick Wetser hoge ogen kan gooien. In de laatste rit van de eerste omloop gaat er een broederstrijd losbarsten tussen de broers Rick en Mats Wester die achter Archange de Jiel op de sulky zit.

Medembliks bloed

Er is ook Medembliks bloed aanwezig op de kortebaan maandag. Het paard Karina Alki komt van de Medemblikse Alkema familie met in het verleden zeer succesvolle dravers. Geen echte kanshebber maar wel een sterke outsider.

Na een ochtendprogramma met diverse artiesten en een biefstuk ontbijt zal om 13:15 het Wilhelmus worden gezongen door Pascal Redeker waarna de kortebaan om 13:30 van start gaat. Voor degenen die willen spelen op de paarden is het daarom zaak dat er voor die tijd ingezet wordt, anders kan dat pas weer tussen de omlopen door.

Onze voorspelling

  • 2          Goah d’Isere (2)
  • 15        Candy Blue Chip (15)
  • 24        King Fanatic (24)

Primeur

Harddraverijvereniging Prins Hendrik had in nauwe samenwerking met de gemeente Medemblik in 2022 de primeur om voor het eerst sinds de coronacrisis een kortebaan op de straat te organiseren. Zij beleefden een prachtige middag. Naast de mooie sport was het ouderwets gezellig langs de baan, waar publiek alleen met een coronabewijs en geldig ID welkom was. Dit is gelukkig allemaal verleden tijd is iedereen weer welkom.

Na de Kortebaandraverij in Medemblik volgt aankomende drie dagen later op de donderdag de Kortebaandraverij in Enkhuizen.

Op de foto: De winnaar van 2022, Archange de Jiel (Foto aangeleverd)