KNRM Medemblik en Andijk redden opvarenden van zinkend schip, 2 honden vermist

MEDEMBLIK – Zaterdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik en Andijk uitgevaren voor een motorcruiser die water maakte op een paar mijl uit de kust van Andijk. De opvarenden konden gered worden, de twee honden zijn tot op heden nog vermist.

Zaterdag rond 15.00 uur komt het alarmerende bericht binnen op de pager dat er een vaartuig water maakt op het IJsselmeer in de buurt van Andijk. De opvarenden waren met hun pas gekochte motorcruiser onderweg van Andijk naar de Friese kust. Na een paar mijl ging het mis en door nog onbekende oorzaak maakte het vaartuig snel water.

Bij uitvaren van de reddingboten bleek hoe serieus de melding was. De drie opvarenden konden snel het schip verlaten, maar er waren ook twee honden aan boord die uit het oog verloren raakten. Aanvankelijk was de positie nog vrij onduidelijk.

Al snel kwam een commerciele maritieme hulpverlener ter plaatse die de 3 opvarenden uit het water haalde. Niet lang daarna kwamen ook reddingboot ’t Span uit Andijk en reddingboot Bernardine uit Medemblik ter plaatse.’t Span heeft de opvarenden overgenomen van de commerciele maritieme hulpverlener en ze overgebracht naar de haven van Andijk. Hier stond een ambulance klaar.

Reddingboot Bernardine heeft zich, samen met de commerciele maritieme hulpverlener, over het schip ontfermt en later nog wat persoonlijke eigendommen naar de haven van Andijk gebracht