KNRM Medemblik en Andijk helpen zeiljacht uit de problemen

MEDEMBLIK – Zaterdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Medemblik en KNRM Andijk uitgevaren voor een zeiljacht met roer problemen op het IJsselmeer. Onder begeleiding van de reddingboten is het zeiljacht veilig afgemeerd in de Pekelharinghaven van Medemblik.

Rond 15.30 uur komt een melding binnen bij het Kustwacht Centrum in Den Helder van een zeiljacht met roer problemen op het IJsselmeer. Het zeiljacht bevindt zich op de moment ten zuiden van het Vogeleiland de Kreupel op het IJsselmeer. De reddingboten van KNRM Medemblik en KNRM Andijk worden gealarmeerd.

Reddingboot ’t Span komt als eerste ter plaatse en zet opstappers over. Er wordt een sleepverbinding gemaakt met de reddingboot en door een noodoplossing is het zeiljacht redelijk in het spoor achter de reddingboot te houden. Voor de haven van Medemblik neemt reddingboot Bernardine het zeiljacht langszij en meert deze af in de Pekelharinghaven van Medemblik alwaar de gegevens opgenomen worden. Hierna kunnen beide reddingboten weer terug naar hun boothuis.