Knock-Out Show zet Nibbixwoud op de kaart met een 2-jaarlijks spectaculair evenement

NIBBIXWOUD – Zondag 5 juni, 1e pinksterdag was het zover, na jaren van afwezigheid was er eindelijk weer een Knock-Out Show. De organisatie is vanaf November 2021 bezig geweest om een spectaculair evenement neer te zetten en dat is gelukt!

Om 13:00 uur kwam de publiek toestroom al aardig op gang en druppelde het evenementen terrein beetje bij beetje vol. De weergoden waren goed gezind en de zon probeerde tussen de wolken velden heen te komen. Rond de klok van 14:00uur ging de Knock-Out Show dan ook echt van start. Het publiek kon meespelen met het spel achter de Knock-Out Show. Voor elk spel raden wie het spel zou winnen, voor de volwassenen met een mobiele telefoon via de website en voor de kinderen in de daarvoor bestemde Blauwe of Rode vakken. Hierdoor bleef het ook interessant voor het publiek om te blijven kijken.

Het eerste spel was een estafette met mini-shovels, wat gevolgd werd door een behendigheidsspel met auto en caravan. Daarna was het de beurt aan de vrachtwagens, 2 teams streden om zo snel mogelijk de vrachtwagens naar de finish te trekken. Tijdens elke ronde was er een eet spel, waarbij 2 deelnemers het tegen elkaar opnamen om zoveel mogelijk berehappen (ronde 1), kipsaté (ronde 2) en biefstukken (ronde 3) te eten in 20 minuten tijd.

Tekst gaat door onder de foto’s

Ronde 2 was toch wel de ronde met het hoogste “sloop gehalte”. Welk team kan het snelst een auto 2 keer over zijn kop rollen en welk team heeft het snelst de caravan uit elkaar en in de container liggen. Voor het publiek was er in ieder geval genoeg te zien. Andere spellen die nog gespeeld werden waren: Langzaam fietsen, basketbal gooien, paspop aankleden met kleding uit het publiek en zo hoog mogelijk kratjes stapelen.

Als laatste spel kwam Brandweer Nibbixwoud 2 “slachtoffers” bevrijden uit een auto. Gelukkig was de Knock-Out show niet veel langer want rond de klok van half 6 begon het te regenen. Voor het publiek waren er genoeg mogelijkheden om droog te staan: Tentjes / parasols / vrachtwagen trailers, dus dit mocht de pret niet drukken. Het bleef die avond nog lang onrustig met feestvierders in en om De Dres.

De organisatie kijkt vol trots terug naar het evenement en zijn blij dat Nibbixwoud weer een prachtig evenement rijker is in de historie. 1e pinksterdag 2024 zal de volgende editie gehouden worden.