Afsluiting deel Westfriesedijk N239

LAMBERTSCHAAG – Tijdens de werkzaamheden is een deel van de Westfriesedijk (N239) afgesloten. Bij een aantal kruisingen staan verkeersregelaars. Van donderdag 9 juni 20.00 uur tot vrijdag 10 juni 5.00 uur is de Westfriesedijk (N239) vanaf de kruising met Noordeinde (Lambertschaag) tot vlak na de kruising met de Alkmaarseweg afgesloten. KWS vervangt dan het asfalt.

Van vrijdag 10 juni 20.00 uur tot maandag 13 juni 5.00 uur is de Westfriesedijk (N239) weer vanaf de kruising met Noordeinde (Lambertschaag) tot vlak na de kruising met de Alkmaarseweg afgesloten. KWS bouwt dan het kruispunt van de N239 met de Zuiderzeestraat om tot een rotonde. En KWS werkt aan de kruising met de Alkmaarseweg en doet onderhoud aan de betonbrug over de Ringsloot.

  • Autoverkeer wordt omgeleid via de N241 en de N242.
  • Fietsverkeer wordt in beide richtingen omgeleid via Langereis, Mienakker, Schoolstraat en Zuiderzeestraat.

Brug Ringsloot

In april was de planning om een nieuwe fietsbrug over te Ringsloot te plaatsen. Niet alle funderingspalen konden toen geplaatst worden door obstakels in de ondergrond. Duikers onderzochten wat er in de ondergrond van de Ringsloot zit. Daaruit blijkt dat de funderingspalen na een aantal aanpassingen geplaatst kunnen worden. KWS plant deze werkzaamheden binnenkort in. Dit betekent wel dat er een extra wegafsluiting in een weekend ter hoogte van de Ringsloot nodig is. Meer informatie volgt later. Tijdens het weekend van 10 tot 13 juni werkt KWS aan de versterking van de huidige brug over de Ringsloot. Daarom wordt fietsverkeer dat weekend omgeleid.

Loading