Share

Weerbericht Medemblik: zonnig, komend weekend fris met kans op nachtvorst

MEDEMBLIK – Vanochtend is het zwaar bewolkt en regent het in het zuidwesten en oosten af en toe. De wind komt uit het zuiden en is overwegend matig. In het noorden komt de wind uit het oosten.
Vanmiddag is het zwaar bewolkt en valt er vooral in de zuidwestelijke helft regen. In het noordoosten overheersen de droge perioden. De temperatuurverschillen zijn groot. In het zuidwesten wordt het plaatselijk 11°C terwijl het in het noordoosten maar 3°C wordt.

In het noorden en oosten waait een matige, aan de kust vrij krachtige wind uit het oosten. Elders is de wind zuid tot zuidwestelijk en matig.

Vanavond is het zwaar bewolkt en valt er in de zuidwestelijke helft regen. In het uiterste noordoosten klaart het aan het einde van de avond op en gaat het licht vriezen. In de noordelijke helft waait een matige wind uit het oosten, in het Waddengebied is de wind (vrij) krachtig, kracht 5 of 6. Elders is er weinig wind.

Komende nacht valt er in het zuiden en zuidwesten regen. Elders is het droog. De minimumtemperaturen lopen uiteen van -2°C in het noordoosten tot 4°C in het uiterste zuidwesten. De wind komt uit het oosten en is matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig, windkracht 5-6. In het zuiden is er weinig wind.

Morgenochtend is het in het zuiden bewolkt en regenachtig. De regen trekt naar het zuiden en aan het einde van de ochtend regent het alleen nog in het zuidoosten. Elders is het zonnig. Er staat een matige wind uit het oosten.

Morgenmiddag valt er in het zuidoosten eerst nog motregen. In het zuiden is het zwaar bewolkt, elders is het zonnig. De maximumtemperatuur ligt rond 3°C. De wind komt uit oost tot noordoost en is matig, op het IJsselmeer vrij krachtig.

Morgenavond is het in het uiterste zuiden aanvankelijk bewolkt, elders is het onbewolkt. Het is droog. Vanaf 16 uur gaat de temperatuur dalen en aan het einde van de avond vriest het overal licht, plaatselijk tot -4°C. Er is weinig wind, aan zee en op het IJsselmeer staat een matige wind uit het oosten. (Bron: KNMI)

Totaal aantal keren gelezen: 45 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer