Kasteel Radboud staat in het Pinksterweekend weer in het teken van het middeleeuws kampement

MEDEMBLIK – Ga terug naar de middeleeuwen bij Kasteel Radboud! De Hanzecompagnie komt zaterdag 18 mei weer naar het kasteelterrein om daar de Pinksterdagen te kamperen. Tijdens dit Middeleeuws Kampement laten ze oude ambachten zien, zoals borduren, boekbinden en touwslaan. Ook de pestdokter loopt rond, net als een echte ridder.

De Hanzecompagnie De Hanzecompagnie dankt zijn naam aan het middeleeuwse verbond van Hanzesteden, opgericht door de kooplieden. Dankzij die samenwerking konden de steden makkelijk handelen en hun belangen verdedigen. De Hanzesteden waren rijk genoeg om ridders en soldaten in te huren. In de Hanzecompagnie zijn dan ook zowel de ambachten als de ridders vertegenwoordigd.

Middeleeuws Kampement gratis te bezoeken Het Middeleeuws Kampement speelt zich af op het kasteelplein en is vrij toegankelijk. Als je ook naar het museum wilt, raden we aan je tickets van tevoren te bestellen, maar dat is niet verplicht.

Prijzen en reserveren museum Toegangsprijzen: Vanaf 13 jaar € 9,50 per persoon, kinderen van 5 t/m 12 jaar € 6,50 per kind, kinderen 0 t/m 4 jaar gratis. Heb je een Museumkaart of een Vriendenloterij VIP kaart? Ook dan is de toegang gratis. Kijk voor meer informatie en tickets op kasteelradboud.nl/activiteiten.

Reageer op dit bericht