Kabinet stelt 22 miljoen beschikbaar om winkelgebieden aantrekkelijker te maken

MEDEMBLIK – Met deze 22 miljoen wil het kabinet het winkelgebied aanpakken en zo weer aantrekkelijker maken voor bewoners en bezoekers. Minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat (EZK) ziet dat in veel gemeenten de leegstand in winkelgebieden hoog is en wil met het geld o.a. betere looproutes en meer openbare zitplaatsen realiseren.

Fractievoorzitter Tjeu Berlijn van Hart voor Medemblik is dit ook ten horen gekomen en vraagt het college of ook de gemeente Medemblik hier aanspraak op kan maken om bijvoorbeeld het winkelcentrum in Wervershoof een push te geven. In 2023 werd al een motie van HvM aangenomen waarin het college werd opgeroepen om te investeren in het winkelcentrum in Wervershoof, deze motie werd toen raadsbreed aangenomen.

Lees ook: Winkelcentrum Wervershoof weer in de lift’

Het winkelcentrum in Wervershoof werd hard geraakt door de komst van het winkelcentrum in Zwaagdijk-Oost waardoor veel bedrijven de deuren moesten sluiten en ondanks veel acties bleven de ondernemers weg omdat die er geen heil in zagen. Meerdere ideeën kwamen op tafel om het winkelcentrum weer in trek te krijgen bij de bezoekers, ideeën als appartementen bouwen bovenop het centrum tot zelfs sloop en dan daar een appartementencomplex te gaan bouwen, maar die plannen verdwenen snel in de prullenbak.

Lees ook: Medemblik onderzoekt toekomst winkelcentrum Molenhoek, komst van appartementen niet uitgesloten

2 gedachten over “Kabinet stelt 22 miljoen beschikbaar om winkelgebieden aantrekkelijker te maken

  1. Pff kom op zeg, waarom belastinggeld verspillen in iets dat in handen van een commercieel bedrijf is. Die lacht de broek aan flarden, de gemeente geld pompen in iets dat van hun is en er dubbel van profiteren. Laat de eigenaar het lekker zelf doen.

  2. Is niet voor winkelcentra maar voor winkelstraten. Lees de voorwaarden maar. Dit is weer het standaard populistisch geroeptoeters dat kant nog wal raakt

Reacties zijn gesloten.