Medemblik onderzoekt toekomst winkelcentrum Molenhoek, komst van appartementen niet uitgesloten

WERVERSHOOF – Dat het sinds de komst van het winkelcentrum in Zwaagdijk-Oost niet goed meer gaat met Winkelcentrum Molenhoek in Wervershoof mag wel duidelijk zijn. Ondanks de forse uitbreiding van eind jaren 90 is het sinds de komst van het winkelcentrum in Zwaagdijk enkel bergafwaarts gegaan. Blokker, toch 1 van de grotere trekkers van bezoekers aan het winkelcentrum sloot enkele jaren geleden de deuren en sindsdien is het niet veel beter geworden

De gemeente Medemblik en de eigenaar van het winkelcentrum gaat worden onderzocht hoe De Molenhoek weer levensvatbaar kan worden gemaakt. Hierbij moet worden gedacht aan het aantrekkelijker maken van het winkelcentrum voor middenstanders, maar ook door bijvoorbeeld boven het winkelcentrum appartementen te gaan bouwen.

Maar ook de omgeving van het winkelcentrum moet op de schop, bleek uit een 2 jaar geleden gehouden onderzoek onder de inwoners van Wervershoof, vooral het plein voor het winkelcentrum moet gezelliger worden.

Of het gemakkelijk is om meer winkels naar het winkelcentrum te trekken moet de toekomst uitwijzen. Dat dit geen gemakkelijke klus gaat worden mag wel duidelijk zijn.

Wat moet er gebeuren met winkelcentrum Molenhoek in Wervershoof

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...