Ivo de la Porte wint schaatsmarathon beloften op het ijs van De Westfries om de Sjoerd Huisman Bokaal

OOSTWOUD – Zijn vlijmscherpe eindsprint deed het hem afgelopen zaterdagavond op het ijs van De Westfries waar werd geschaatst om de Sjoerd Huisman Bokaal. Oostwouder Ivo de La Porte wist dankzij zijn eindsprint het peloton achter zich te houden maar het leek er lang naar uit dat hij achter het net zou vissen.

Dat kwam door Roy Hoogendoorn die hele andere plannen had zaterdagavond en in de finale van de Wokke Vastgoed Marathon voor beloften probeerde om uit de greep van het peloton te schaatsen en solo naar de finish te gaan.

Op tien ronden voor het einde probeerde Hoogendoorn zijn stunt van 2021 te herhalen, toen ging hij op 13 ronden voor het einde er vandoor om alleen over de finish te komen. De 21-jarige schaatser uit Boskoop wist lang uit de klauwen van het peloton te blijven maar toen het peloton onder leiding van Groenehartsport die samen met Okay tempo gingen maken was er voor Hoogendoorn geen houden meer aan en op een paar ronden voor het einde werd hij weer bijgehaald waarna De La Porte de massasprint wist te winnen.

Arn Botman uit Andijk en Twan Berlijn uit Medemblik wisten ook keuring in de top tien te finishen, Arn Botman als de nr.6 en Twan Berlijn als de nr. 7. Daan Berkhout uit Hauwert werd 17e voor Chris Berkhout die als 22e over de finish kwam. Kay Schipper werd 48e.