Zwaar bevochten thuiszege zaalvoetballers Nieuweboer op Pellor

WERVERSHOOF – Op woensdagavond in plaats van vrijdagavond kwam Pellor op bezoek in de Olympiahal. Er werd op woensdag gespeeld vanwege de wedstrijd van Oranje, toch had het publiek de weg naar Wervershoof gevonden en waren de tribunes goed gevuld. Door blessures mochten een paar oude rotten invallen, Sven Deen, Lex Bakker, en Raymon Koning werden van stal gehaald. Ook Tim Vertelman deed mee om zijn broer Stan Vertelman te vervangen. Iets over negenen kon er afgetrapt worden nadat de handbaldames de hal vrij hadden gemaakt.

De openingsfase was rommelig en kwalitatief niet van bijster hoog niveau. Toch werd het publiek vermaakt met doelpunten. In de eerste minuut kwam Pellor op een 0-1 voorsprong, de spits van Pellor kreeg de bal, draaide weg en schoot kalm binnen. Lex Bakker kon in de daaropvolgende aanval de gelijkmaker op het bord zetten na goed te zijn weggedraaid. Een makkelijk gegeven vrije trap in de minuut erna bracht Nieuweboer weer op achterstand en de withemden konden wederom in de achtervolging. Een kleine zes minuten na de 2-1 een goede aanval van Nieuweboer die alleen afgestopt kon worden met een overtreding. De vrije trap die daaruit volgde werd genomen door Sven Deen en via een been van Pellor kwam de stand op 2-2. Nieuweboer kwam wederom op achterstand nadat een counter van Pellor goed werd uitgespeeld. De veerkracht van Nieuweboer mag geroemd worden want de 3-3 lag in het netje. Raymon Koning werd neergelegd vlak voor doel en Sven Deen joeg de penalty in het kruis. Nog voor rust kwam Nieuweboer op voorsprong, een fantastische pass van Sven Deen op Mike van Ammers. Laatstgenoemde tikte binnen en zo stond het 4-3, dit was ook de ruststand.

Nieuweboer begon furieus aan de tweede helft, Wes de Jong begon aan een knappe solo en schoot op doel. De keeper van Pellor redde in eerste instantie, maar Aeron Stam was er als de kippen bij om de 5-3 te maken. Het eerste kwartier van de tweede helft was Nieuweboer heer en meester, toch deed Pellor wat terug. Nieuweboer was niet helemaal scherp en Pellor bracht de spanning terug in de wedstrijd met de 5-4. Daarna werd het helemaal spannend want Joost Kolenberg kreeg een zeer dubieuze gele kaart en Nieuweboer stond met drie veldspelers te verdedigen. Pellor speelde dit niet goed uit en aan het einde van de twee minuten tijdstraf braken Raymon Koning en Sven Deen uit, Raymon legde goed af en Sven tikte binnen. De scheidsrechter besloot de laatste vijf minuten erg aanwezig te zijn, dit resulteerde met nog enkele seconden te spelen tot een pingel voor Pellor. Tim Vertelman wist de speler van Pellor echter zo te beïnvloeden dat hij huizenhoog over schoot. Hierna floot de scheidsrechter direct af en waren de zwaarbevochten punten voor Nieuweboer binnen.

Volgende week speelt Nieuweboer thuis tegen koploper Vennewater, deze pot wordt gespeeld om 20.50 in de Dars. Kom Nieuweboer aanmoedigen om ze aan de overwinning te helpen!