irene schouten wk5

Irene Schouten wil aankomend schaatsseizoen laten zien dat ze nog sneller kan

HOOGKARSPEL – Dat zegt de meervoudig wereldkampioen en drievoudig Olympisch Kampioen in een interview met Schaatsen.nl, die niet met veel plezier zal terugkijken op het moeilijke seizoen 2022/2023 toen ze zelfs een pauze inlaste om rust te krijgen.

Lees ook: Irene Schouten geen Nederlands Kampioen op de 3000 meter, ‘het zat er even niet in’

De vier medailles tijdens de Olympische Spelen, 3 x goud en 1x brons zorgden voor een zware last op de schouders van Schouten en toen het nieuwe seizoen van start ging voelde ze de energie uit haar wegglijden, de prestaties bleven achter en tijdens het NK Afstanden bleek ook dat ze ver onder haar niveau zat door enkel een bronzen plak op de 3000 meter te pakken. Dat ze het moeilijk had bleek na afloop van deze race toen ze tijdens het interview met de NOS voor de camera in tranen uitbarstte en vertelde hoe zwaar het afgelopen jaar voor haar was geweest.

Maar gelukkig kende het seizoen 2022/2023 een mooi slot toen ze in een bomvolle Thialf voor eigen publiek op magistrale wijze de wereldtitel op de 5000 meter voor zich opeiste

Lees ook: Hevig geëmotioneerde Irene Schouten: ‘ik ben al heel lang aan het vechten, vooral tegen mijzelf’

Veel sporters die tijdens de Olympische Spelen kampioen worden, hebben het seizoen daarop met een inzinking te maken, iets waar coach Jillert Anema ook voor waarschuwde. Maar nu heeft ze weer zin het nieuwe schaatsseizoen, volop in training maar ook ruimte voor ontspanning en natuurlijk paste daar de Kermis van Wervershoof ook in. Tot op het bot toe gemotiveerd om het aankomend seizoen weer de allerbeste van de wereld te worden op de lange afstanden, de marathon en natuurlijk de massa start.

Lees ook: Met overmacht grijpt Irene Schouten de titel op de massa start.

Het schaatsseizoen 2023/2024 start in het weekend van 27 oktober met het World Cup Kwalificatietoernooi. Naast Irene Schouten zal daar ook Bente Kerkhoff uit Oostwoud, Jarno Botman uit Andijk en Evelien Vijn uit Wieringerwerf aan de start verschijnen. Van de overige Westfriese deelnemers zijn de namen nog niet bekend.

Loading