Irene Schouten geen Nederlands Kampioen op de 3000 meter, ‘het zat er even niet in’

HOOGKARSPEL – Irene Schouten, vooraf de grote kanshebber op weer een Nederlandse titel bij het schaatsen op de 3000 meter redde het deze keer niet, Antoinette Rijpma – de Jong en Joy Beune waren te sterk vandaag voor de schaatsster uit Hoogkarspel. Het was voor Irene ook al weer even geleden dat ze de 3000 meter heeft gereden, we moeten daarvoor terug naar 18 december 2022.

Ze mag wel naar het WK al was het nog spannend of ze haar teamgenote Marijke Groenewoud van de derde plek kon schaatsen, en dat lukte al was het verschil minimaal, slechts 3-honderste van een seconde.

Morgen wacht Schouten nog de 5000 meter en de massa start, wederom is zij op beide afstanden de grote favoriete, maar is het afwachten of ze het ook waar kan maken.. Afgelopen vrijdag reed ze zeer tegen haar gewoonte in extra trainingsrondjes.

Maar ook bij een topsporters als Irene Schouten kan de boog niet een heel seizoen gespannen staan, na dit weekend kan ze gaan trainen voor het WK dat ook in Thialf wordt verrreden.

Loading

2 thoughts on “Irene Schouten geen Nederlands Kampioen op de 3000 meter, ‘het zat er even niet in’

  1. Andries 4 februari 2023 at 16:03

    Jammer, uithuilen, paar keer stevig schelden en dan morgen gewoon de 5km en massa start winnen

  2. Liesbeth 4 februari 2023 at 16:35

    Je kan niet altijd winnen, en dit seizoen lijkt ze wel niet in de vorm van 2022 te zijn, calgary en Noorwegen verloor ze ook

Comments are closed.