Met overmacht grijpt Irene Schouten de titel op de massa start.

HOOGKARSPEL – Alsof de dag van gisteren niet plaats heeft gevonden zo schaatste Irene Schouten met overmacht naar haar zoveelste titel op de massa start.

Na de start bleef Irene nog helemaal aan de staart van het peloton hangen, maar ze zag al snel dat ze de kans moest grijpen om al vroeg weg te springen in de hoop dat de andere dames het gat zou dichtrijden. “Toen ik zag dat dit niet gebeurde en ik het gat zag dat ik al had besloot ik door te rijden. Mocht ik alsnog worden achterhaald dan had ik nog 3 hele goede teamgenoten die dan voor de zege konden gaan,” aldus Irene Schouten

Vanuit het peloton kwam vrijwel geen weerstand, op Evelien Vijn uit Wieringerwerf na, na haar stunt van vorig jaar toen ze derde werd, ging ze proberen Irene te achterhalen maar de schaatssters van team Albert Heijn/Zaanlander lieten geen enkele ontsnapping toe waardoor Irene Schouten met een grote voorsprong zich weer Nederlands Kampioen mag noemen.

Na afloop vertelde Irene Schouten dat ze hoopt dat de andere teams ook massa start duo’s gaan vormen, want de overmacht van Schouten en haar ploeggenoten is enorm groot.