Bart Mol 10e tijdens NK Marathon, ‘het was een snelle koers’

WERVERSHOOF – Niet de winst van Luc ter Haar maar de valpartij in de laatste ronde van het NK Marathon was na afloop het gesprek van de dag, de valpartij schakelde direct 3 grote kanshebbers op de titel uit, Bart Hoolwerf, Gary Hekman en Harm Visser. Opvallend feitje, het was zijn eerste overwinning bij de senioren en mag daarom zich nu in het rood-wit-blauwe schaatspak hijsen.

De wedstrijd zelf stond bol van de aanvallen om te proberen het peloton uit te dunnen, maar dat lukte niet echt waardoor het op 25 ronden voor het einde wel duidelijk werd dat het zou gaan uitlopen op een eindsprint.

In het peloton deed Bart Mol er alles aan om een goede uitgangspositie te vinden voor de finale, ‘maar‘ zegt Bart Mol na afloop tegen deze website, ‘Naast dat het een snelle koers was, werd er ook veel aangevallen.‘ Met een tiende plaats in de eindstand heeft Mol dan ook een prima prestatie geleverd

Achter winnaar Luc ter Haar pakte Ever Hoolwerf de tweede en Christian Haasjes de derde plaats in het NK Marathon.

Aankomend weekend mogen de heren weer de schaatsen om doen, dan staat ronde 10 van het Daikin Marathon Cup op de kalender en deze wordt gehouden op de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg.