Irene pakt eindelijk weer een zege in de Wereldbeker

HOOGKARSPEL – Met het grootst mogelijke gemak ging het niet op de nieuwe overdekte ijsbaan in Québec Canada. Het ijs op de laaglandbaan was niet echt snel te noemen en daar bleken vooral de schaatssters die de 3000 meter moesten rijden mee te maken te krijgen.

Irene wist door haar slag te verleggen van lange slagen naar korte slagen en een iets hoger tempo te schaatsen het beste van alle deelneemsters de 3000 meter te schaatsen en daarmee haar eerste zege op een wereldbeker sinds 2023 wist te winnen. ‘Het werd ook wel weer eens tijd,’ zei ze na afloop tegen de verslaggever van de NOS.

De winst in het eindklassement ging naar de Noorse Ragne Wiklund, Irene eindigt in het eindklassement als de nr. 5. Dit weekend staat nog de massa start voor Schouten op de agenda waarna zo ze snel mogelijk afreist naar Calgary waar het WK afstanden gaat worden verreden. Daar wil de schaatsster uit Hoogkarspel pas echt in vorm zijn.

Achter Irene eindigde Joy Beune, de winnares van de 3000 meter in Salt Lake City als de nr. 2 en Valerie Maltais uit Canada pakte de derde plaats. Marijke Groenewoud, die dit seizoen wel heel veel schaatskilometers heeft gemaakt eindigde als achtste vlak voor Sanne In ’t Hof als negende. In de B-groep wist Elisa Dul als tweede te eindigen, vlak achter Miho Takagi.