In Medemblik is het al 2023, althans aan al het vuurwerk te horen dat werd afgestoken

MEDEMBLIK – Zeker 24 mensen lieten zaterdagavond weten dat het nu wel erg vroeg begint, het afsteken van (zwaar en illegaal) vuurwerk in Medemblik. Vrijdagavond begon het en zaterdagavond ging het op dezelfde voet verder..

Van de handhaving in Medemblik moet je het niet hebben, die blijven liever thuis op de bank zitten,” zegt een boze bewoner van de Kortebrakeweg in Medemblik, en ook op Facebook laten de Inwoners van Medemblik zich horen en wijzen niet naar de Handhavers maar naar de politie die geen prioriteit geeft om deze gasten op te sporen en aan te houden..

Het lijkt wel elk jaar vroeger en vroeger te beginnen, het afsteken van (zwaar en illegaal) vuurwerk, ondanks dat de straffen niet mals zijn en je zelfs een strafblad krijgt dat zwaar in de weg gaat zitten bij bijvoorbeeld het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Een VOG heeft u soms nodig voor een nieuwe baan, stage of opdracht als zzp’er of vrijwilliger.
De boete voor het afsteken van vuurwerk is € 250. Overtreedt u de regels vaker, dan is de straf zwaarder. Ook de hoeveelheid vuurwerk bepaalt de straf of boete.