Weerbericht Medemblik: Zon maar ook sluierwolken

MEDEMBLIK – In de ochtend zijn er zonnige perioden en enkele wolkenvelden. Er staat weinig wind en het wordt snel warm. Richting het middaguur is het al 21 tot 24 graden.

In de middag wordt het 24 graden op de Wadden tot ruim 28 graden in het zuidoosten van het land. De bewolking neemt geleidelijk toe. Voor een groot deel gaat dit om sluierbewolking en zal de zon niet geheel verdwijnen. Er staat niet zo veel wind.

In de avond verdwijnt de zon achter de sluierbewolking. De temperatuur daalt naar 20 tot 22 graden halverwege de avond en in de nacht naar maandag wordt het 14 tot 17 graden.

Maandag: regionaal tropisch

Het wordt een hele warme dag met in de middag 26 tot 29 graden. In het zuidoosten, oosten en rond de Veluwe kan het met 30 graden tropisch warm worden. Er zijn zonnige perioden en het blijft langere tijd droog. Later in de middag en vooral in de avond kunnen vanuit het zuidwesten een paar regen- en onweersbuien over het land trekken.

Daarna wisselvallig en minder warm

De dagen daarna kunnen dagelijks enkele buien ontstaan, af en toe ook met onweer. Wolkenvelden worden afgewisseld met wat zon en er staat vaak een matige zuidwestenwind. Dinsdag is het met 24 tot 27 graden vrij warm voor de tijd van het jaar. De middagtemperatuur daalt geleidelijk en vrijdag wordt het 20 tot 22 graden. (Weeronline)