Huldiging Irene Schouten in de Dars Wervershoof, maar fotomoment is niet toegestaan

WERVERSHOOF – Omdat Irene nog een WK Allround moet schaatsen staat de organisatie tijdens de inhuldiging van Irene Schouten in De Dars te Wervershoof niet toe dat mensen met haar op de foto gaan, dit om een mogelijke coronabesmetting zo veel mogelijk uit te sluiten en zo de laatste wedstrijden van Irene in de soep te laten lopen. Wel gaat de organisatie voor een alternatief zorgen.

Bram Visser, van de organisatie achter de huldiging van Irene Schouten laat weten dat Wervershoof ontzettend trots is op hun voormalig dorpsgenoot, Irene woont tegenwoordig samen met haar partner in Hoogkarspel, en op het plein bij De Hoek, binnen bij van Rooijen, op de schoolpleinen en natuurlijk thuis de fantastische prestaties van Irene Schouten hebben kunnen volgen.

Irene zal vrijdag 25 februari om 16:45 uur arriveren bij De Hoek, waar de fanfare dan voor de nodige feeststemming zal gaan zorgen. Daarna volgt er een rondrit door het dorp die start bij de oude Raadhuis en dan via de Dorpsstraat, Zeeweg, Kagerdijk, Simon Koopmantraat, Dorpsstraat, Raiffaeisenlaan, Europasingel gaat eindigen bij De Dars. Iedereen die maar kan wordt dan ook opgeroepen om zoveel mogelijk haar toe te juichen langs de kant van de weg.

De gemeente Medemblik heeft toestemming gegeven om tijdens de inhuldiging de verplichte QR-code te laten vallen en ook hoef je geen coronatest te doen. Volgens Bram Visser zullen er genoeg zitplaatsen zijn in De Dars.

Irene Schouten IJsbaan

In Hoorn wil ÉénHoorn dat de ijsbaan De WestFries een nieuwe naam gaat krijgen , de ‘Irene Schouten IJsbaan’, om zo de geweldige prestaties van Irene Schouten voor altijd vast te leggen. Aart Ruppert van É;enHoorn laat weten dat in West-Friesland sinds de Olympische Spelen het ‘Irene Schoutenvirus’ is uitgebarsten, en van dit virus wordt je niet ziek maar juist positief.

Drechterland roept op om te gaan vlaggen

De gemeente Drechterland heeft opgeroepen om vrijdag 25 februari de vlaggen massaal uit te hangen, om zo haar heldin te ontvangen met alle egards die bij een schaatskoningin horen. De gemeente Drechterland zal op een later tijdstip Irene Schouten gaan huldigen.