Weerbericht West-Friesland: sterk wisselvallig met vanmiddag zware windstoten

WEST-FRIESLAND – Het is wisselend bewolkt en in het oosten komen nog enkele buien voor, mogelijk met korrelhagel. In de loop van de ochtend trekken de buien oostwaarts weg en gaat het van het westen uit opnieuw enige tijd regenen, in het (noord)oosten wordt de regen voorafgegaan door natte sneeuw. In de middag volgen er enkele opklaringen maar kan ook nog een enkele bui voorkomen. Het blijft hard waaien met in de ochtend langs de kust opnieuw kans op storm, 9 Bft, en (zeer) zware windstoten tot ca. 100 km/uur. Landinwaarts komen windstoten van 75-90 km/uur voor. De wind draait in de loop van de dag naar noordwest en neemt later in de middag geleidelijk af. De middagtemperatuur blijft rond 8°C steken.

In de nacht naar dinsdag zijn er opklaringen en wordt het geleidelijk overal droog. De minima lopen uiteen van 4°C aan de kust tot dicht bij het vriespunt landinwaarts. De wind neemt af naar zwak tot matig en draait geleidelijk van noordwest naar zuidwest.

Dinsdag overdag is het aanvankelijk zonnig en droog. In de loop van de ochtend raakt het echter alweer bewolkt en in de middag gaat het regenen. In de avond wordt het in het westen droger en klaart het daar ook af en toe op. De maxima lopen uiteen van 7°C in het noordelijk kustgebied tot 10°C in het zuiden. De zuidwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan de kust krachtig tot hard, 7 Bft. (Bron: KNMI)